Levegőben az A350XWB hajtóműve

- nbandras

Először emelkedett levegőbe az Airbus A350XWB-re kerülő Rolls-Royce Trent XWB, a Touluse-ból induló több mint öt órás tesztrepülés sikeresen zajlott. A repülő A380-as próbapad bal belső hajtóművének helyére felszerelt erőforrást mindenféle repülési helyzetben kipróbálták: alapjárattól a felszálló teljesítményig, talajszinttől 43 000 lábig, alacsony sebességektől 0.9-es Mach számig. Ezen tesztek során megmutatta a hajtómű a kivételes fogyasztását, és alacsony zajszintjét.

A felszállás egy pillanata | Fotó: Airbus

Az A350XWB tervek szerint egy év múlva esetékes szűzrepüléséig a rengeteg szenzorral felszerelt Trent XWB a mérnökök reményei szerint közel 175 repült órát fog teljesíteni, mely csaknem háromszorosa annak az időnek, amit hajtóművek korábban a levegőben töltöttek, mielőtt a nekik tervezett repülőgéppel is a levegőbe emelkedtek.

Fotó: Airbus

Ezen repülések során a hajtómű mind forró környezetben, mind jeges környezetben kipróbálják, és tesztelik a Goodrich által gyártott burkolatot és a sugár-fordító rendszert. A hét hónapos program első eredményei várhatóan nyáron lesznek meg.

További képek (Forrás: Airbus):

Az első leszállás

 

A személyzet tagjai

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>