Repült a legnagyobb Gyémánt

- nbandras

Április harmadikán repült először a Diamond Aircraft eddig legnagyobb repülőgépe, a hét fő szállítására képes DA-52-es. A két dízelmotorral ellátott repülő az elvárásoknak megfelelően teljesített.

A szűzrepülést az ausztriai Wiener Nuestadt repülőtérről hajtotta végre a gyár elnöke és az egyik berepülőpilóta. Két fővel a fedélzeten a repülőgép már 300 méter után a levegőbe emelkedett, és 1700 láb/perces emelkedési sebességgel alig kilenc perc alatt felértek a 12000 lábas utazómagasságra.

Forrás: Diamond Aircraft

A két 180 lóerős Austro AE300E turbó-dízel motorral 190 csomós utazósebességet értek el, ami az első repülés során a maximum megengedett volt, így a légi-üzemben még ennél is nagyobb érték szerepelhet utazósebességként.

Az egy órás repülés után Christian Dries, a gyártó elnöke elmondta: “Ez volt életem eddigi legjobb első repülése egy típussal, a gép minden várakozásomat felülmúlta. Büszke vagyok a csapatomra akik alig hat hónap alatt létrehozták ezt a remekművet.”

Az első repülésről készült videót itt nézhetitek meg.

Forrás: Diamond Aircraft

Forrás: Diamond Aircraft

Forrás: Diamond Aircraft

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>