Bővít a Wizz Air Budapesten

- radarfigyelo

Jövőre újabb repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz Air, a légitársaság nyolcadik, budapesti gépével 20 százalékkal, 2,9 millióra nő a légitársaság Budapestről elérhető ülőhely-kapacitása – jelentette be Váradi József vezérigazgató csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Airbus A320-as repülőgép 2014. március 14-én áll forgalomba, tovább növelik a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon, például Londonba, Eindhovenbe, Barcelonába vagy Isztambulba.

A Wizz Air jövőre összesen 11 új gépet állít forgalomba, ebből hárommal régieket pótolnak, és összességében 45-ről 53 gépesre nő a légitársaság flottája – fűzte hozzá.

Wizz Air Hungary A320ceo with sharklets

Váradi József emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 12 millió utast szállított a Wizz Air, amely jelenleg 17 állomásról több mint 290 útvonalon, 35 ország 95 különböző úticéljára repül. Hangsúlyozta: 2013-ban öt új útvonalat indított el a légitársaság, így a magyar utasok már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthatnak a Wizz Airrel. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet járatokat Budapestről.

A vezérigazgató szerint a turizmus kedvező képet mutat jelenleg Magyarországon, májusban a beutazó turisták száma 18, a vendégéjszakáké 16 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, emellett a szállodák összbevétele is emelkedett.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta: egyiptomi járatuk indítását felfüggesztették az ottani belpolitikai és az azzal összefüggő biztonsági helyzet miatt; 2013-ban már biztosan nem indul el a járat, a kérdés 2014-ben kerülhet újra napirendre.

Váradi József arra a kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges új konkurens megjelenésére, azt mondta, nem lát üzletileg reális esélyt arra, hogy egy új szereplő lépjen be a piacra.

Forrás: MTI

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>