Levegőben a CSeries! – FRISSÍTVE #2!

- nbandras

Sikeresen végrehajtotta első repülését a Bombardier legújabb repülőgépe: a CSeries. A kanadai gyártó legnagyobb repülőgépének  három és fél órás szűzrepülése sikeres volt.

A repülés a Pratt & Whitney számára is különleges  jelentőséggel bír: a PW1100G reduktoros hajtóműn családnak ez az első olyan repülése, melyben a hozzá szánt repülőgépen teljesít szolgálatot.

Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

A  C-FBCS lajstromot viselő FTV-1 jelzésű repülőgépet Charles (Chuck) Ellis kapitány Andris (Andy) Litavniks első tiszt és Andreas Hartono fedélzeti mérnök vitte el első útjára a Montreal-Mirabel légikikötőből, ahonnal helyi idő szerint 9:55-kor szálltak fel.

“A repülőgép a vártnak megfelelően viselkedett, nem is kívánhattunk ennél jobb első repülést” – mondta Chuck Ellis. “A modern pilótafülkének köszönhetően a vezetése egyszerű és kényelmes volt. Ez egy remek kezdése a berepülési programnak.”

Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

Az első repülés során 12 500 lábat (3 810 métert) és 230 csomós (426 km/óra) sebességet értek el vele, mely során behúzták majd kiengedték a futóművet és a szárny mechanizációt is. E mellett a repülőgép vezérlőszerveinek segítségével alap manővereket, köztük szimulált leszállást is végrehajtottak.

A szűzrepülést közel 3000 ember, meghívott vendégek és a Bombardier munkatársai előtt hajtották végre, mindegyikük az igen halk felszállását emelte ki a repülőgép első benyomásáról beszélve.

A berepülési program így elindult, melyhez további négy repülő csatlakozik majd a következő hónapokban.

További képeket és videókat alább láthattok!

A hajnali felkészülés pillanatai | Fotó: Bombardier

A hajnali felkészülés pillanatai | Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

Fotó: Bombardier

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>