Repült a nagyobb Dreamliner!

- nbandras

Szeptember 17-én végrehajtotta első repülését a hosszított törzsű Dreamliner, a -9-es verzió helyi idő szerint 11 óra után nem sokkal szállt fel 5 óra 16 perces szűzrepülésére.

Repülésre készen | Fotó: Boeing

Repülésre készen | Fotó: Boeing

A repülés során csak Mike Bryan és Randy Neville tartózkodott a fedélzeten, akik a Rolls Royce Trent 1000-essel szerelt B787-9-est 20 400 láb (6 200 méter) magasságig és 250 csomó (463 km/h) sebességgel repülték, ez alatt alapvető rendszereket ellenőriztek.

Fotó: Boeing

Fotó: Boeing

Mivel nem teljesen új gépről van szó (bizonyos rendszerek már a -8-as verziónál engedélyezve lettek) így csak további két gép csatlakozik a berepülő flottához (egyikük General Electric GEnX hajtóművel lesz ellátva) melyek már az összeszerelő soron vannak.

Fotó: Boeing

Fotó: Boeing

Ha minden tervek szerint halad, 2014 közepére végeznek az engedélyeztetéssel és átadhatják az első példányt az Air New Zeeland-nak.

 

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>