Megérkezett Budapestre a Belavia első járata

- radarfigyelo

Szeptember 19-én délután 14:17 perckor landolt Ferihegyen a fehérorosz légitársaság első járata, mely három fővárost, Minszket, Budapestet és Belgrádot köti össze. Minszk korábban még soha nem volt elérhető közvetlen járattal hazánkból, és a Malév leállásával Belgrád is kiesett a kínálatból, de mostantól a gépek hetente kétszer, minden  hétfőn és csütörtökön közlekednek majd.

IMG_9545

Bár a menetrendben CRJ-200-as típus volt írva, ma egy Embraer ERJ-175-ös érkezett a nagyobb telítettség miatt (a gépen érkezett egy csoport újságíró, és egy 8 fős sportolói csapat, akik a birkózó világbajnokságra érkeztek hazánkba).

A szokásos vízsugaras köszöntés után (aminek nagyobb részét inkább a megjelent médiumok képviselői kapták a hatalmas szembeszél miatt) a gép begurult az állóhelyére, majd a kiszálló utasok és személyzet köszöntése után üdvözlő beszédet mondott a szerb, és a fehérorosz nagykövet is, amit a hagyományos járatnyitó torta felszeletelése követett.

IMG_9554

Az 1996 március 5-én alapított Belavia Belorussian Airlines flottájába jelenleg 21 gép tartozik, 4 belföldi, és 44 külföldi ( Budapesttel együtt 45 ) állomásra 2012-ben 1 284 201, míg idén augusztusig már 1 118 714 utast szállítottak.

Szerző: Terjék Tamás

További képek:

IMG_9562

IMG_9603

IMG_9588

IMG_9607

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>