Gőzerővel dolgozik új típusai bevezetésén az AgustaWestland

- blackjack

Az AgustaWestland befejezte az AW189 típusú forgószárnyas hatósági tesztjeit, az év végére pedig az első példány leszállítása is megtörténhet.

Roberto Garavaglia, a cég stratégiai- és üzletfejlesztési alelnöke a sikeres repülési tesztek elvégzését megerősítette és hozzátette, „már csak a papírmunka van hátra”.

„Év végére az első példányt le kell szállítanunk, de nem vagyok biztos benne, hogy a dátumot tartani tudjuk, mert bármelyik típus esetében előfordulhat olyan nem várt gyártási nehézség, amely az átadások megcsúszását okozza” – mondta Garavaglia. Az első három széria példány összeszerelése már elkezdődött az olaszországi Vergiátéban található üzemegységben.

Fotó: Agusta Westland

Fotó: Agusta Westland

Közben a gyártó lemaradást szenvedett az Avinci’s Group által rendelt gépek összeszerelésében. A szállítandó gépek között van egy AW139 és az éppen csak gyártásba kerülő AW189 és AW169 több példánya, ez utóbbiak leszállítása, már csak azért is fontos, mert sürgősségi orvosi ellátásra rendelték őket. A gyár az AW169 négy prototípusával folyamatosan repülési teszteket hajt végre, hogy a certifikáció minél előbb befejeződhessen.

Az AgustaWestland által gyártott legnagyobb helikopter, az AW101 már csak az EASA típusengedélyére vár, a civil változatú úgynevezett VVIP változat ugyanis csak most kerül gyártásba. (A három hajtóműves gép katonai és teherszállító változatait már 1999-től gyártja a vállalat.) Az AW101 olaj- és gázipari és kutató-mentő változatának tervei is az EASA típusengedélyekre vár, bár a gyártó még nem döntött ezen változatok civil piacra történő bevezetéséről.

| |

A +1 gombbal javasolhatod ezt a tartalmat ismerőseidnek a Google keresőben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Avatart a következőképpen állíthatsz be magadnak: regisztráld magad a gravatar.com-on ugyanazzal az email címmel, amit itt is használsz. A gravatar.com-on töltsd fel a kiszemelt avatarodat. Kész is vagy, a htka.hu az email címed alapján lekéri a gravatar.com-ra feltöltött avatarod.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>